FTP Powertest

Een test gebruikt om te helpen bij het meten van de gebruikers fitheid en om de 5 gekleurde trainingszones te bepalen. Elke 4 minuten zal het “wattage doel” toenemen met 25 watt. Het enige wat de rijder hoeft te doen is “in het groen rijden” voor zo lang als mogelijk. Zodra de persoonlijke FTP bekend is worden de 5 kleurzones toegekend voor accurate coaching om tot de beste individuele resultaten te komen.

WAAROM VERMOGEN?

Training met vermogensmeting op indoor cycles luidt een nieuw tijdperk in. Net als bij hartslag meters, die al snel gemeengoed werden onder de professionals, zien we dat vermogensmeters wijdt verspreid zijn onder de professionele fietsers. Ook de amateur sporter maakt er veelvuldig gebruik van en het mooie is, vermogensmeting heeft zijn weg gevonden naar het indoor cycling concept in fitness.

WattRate® is ICG’s technologie om het vermogen van de gebruiker te meten, getoond in watts, op de WattRate® TFT computer. Deze prestatiegegevens kunnen gebruikt worden in trainingsprogramma’s om de resultaten van de workout te maximaliseren. 

VERMOGEN – WAT IS HET?

Waarom zou je het willen weten en hoe kun je het begrijpen dat meten en verbeteren je in staat stelt om fitter, sneller en sterker te worden?

VERMOGEN en TORQUE (koppel). Wat is de “twist”? Het wetenschappelijke verhaal van….

Vermogen is de meting van “de prestatie” gemeten in joules (j) per seconde of watts (W) per seconde. Een prestatie wordt gemeten met kracht over een afstand (prestatie = kracht x afstand) of wanneer koppel door een boog van rotatie loopt (prestatie = koppel x hoekverplaatsing) . Vermogen is het tempo van de prestatie per tijdeenheid (vermogen = prestatie/tijd), dus vermogen = kracht x (afstand / tijd), uitgedrukt in Watt / per seconde.

Vermogen is een combinatie van twee krachten:

1.   Koppel: Dit is de hoeveelheid rotatiekracht toegepast. Het is het resultaat van de kracht op het pedaal keer de lengte van de krankarm. Meestal wordt dit uitgedrukt in “foot-pound” of Newton-meters.

2.   Rotatie frequentie: Dit is de cadans of snelheid waarmee de pedalen rond gaan, meestal uitgedrukt in omwentelingen per minuut.

Dit betekent watt = koppel x cadans (snelheid) of simpelweg, hoe hard men op de pedalen drukt, vermenigvuldigd met het aantal keren dat de pedalen rond draaien.

FTP-Powertest-Afbeelding