Yoga

Yoga bij Flow Fit

Er zijn meerdere soorten yoga te beoefenen. Bij Flow Fit kun je kiezen voor de rustige yogastijlen Yin Yoga en Hatha Yoga.

DSC2023 32 scaled e1712750844413

Yin Yoga

Heb je vooral behoefte aan ontspanning en verbinding tussen lichaam en geest, dan is yin yoga een goede vorm van yoga voor je. Yin staat voor vertraging en naar binnen gekeerde energie. Hierbij houd je bepaalde lichaamsposes langer vast, waardoor je langzaam soepeler wordt. Waarbij je ook je grenzen mentaal en fysiek leert verkennen. Jezelf bovendien kunt uitdagen deze te verleggen. De lessen zijn rustig en geven je alle ruimte om met jezelf te werken.

Voor wie?
Je hoeft geen topsporter te zijn om aan Yin yoga te kunnen deelnemen. Yin yoga is voor iedereen die op zoek is naar balans, kracht en lenigheid. Voor wie een zittend beroep heeft of fysieke klachten heeft, is Yin Yoga zeker aan te raden.

Yin yoga is ook een hele mooie aanvulling naast Yang(actie)-sporten zoals hardlopen en wielrennen. Yin yoga zorgt voor de juiste balans.

Hatha Yoga

Ook dit is een relatief rustige yogastijl. Hatha Yoga is goed voor beginners die de yogahoudingen, de yogaprincipes en ademhalingstechnieken nog gaan leren. Je werkt vooral vanuit ‘asana’s’, dit zijn lichamelijke oefeningen. Waarbij de beheersing van de ademhaling, ‘pranayama’, centraal staat. Je wordt aangemoedigd om toeschouwer te zijn van dingen die tijdens de yoga gebeuren. Combineer je een juiste ademhaling met de houdingen dan gaan ze je makkelijker af en hebben ze meer effect. Met meer energie als gevolg.

Voor wie?
Hatha yoga is geschikt voor beginners en meer ervaren yogabeoefenaars. Voor wie rust en bewustzijn in zichzelf wil vinden en meer flexibiliteit in zijn of haar lichaam wil ontwikkelen. Bij Hatha yoga is het vooral ook belangrijk om naar het gevoel en het fysieke lichaam te luisteren.

Voordelen

Waarom Yoga?

Yoga is voor alle leeftijden. De oefeningen brengen je flexibiliteit, ontspannen spieren en bindweefsel, maar ook kracht en lenigheid. Kracht ook in je hele staat van zijn en qua zelfvertrouwen. Door te focussen op je ademhaling breng je bovendien je geest tot rust.

ic gold 4402x 1

Flexibel

Meer souplesse en lenigheid.

ic gold 2402x 1

Verminder stress

Je brengt je hoofd tot rust.

ic gold 5402x 1

Beweging

Vanuit rust beoefen je verschillende houdingen.

ic gold 3402x 1

Balans in je leven

Yin Yoga zorgt voor harmonie van lichaam en geest.

ic gold 6402x 1

Gezondheid

Voor een fit lichaam en een gezonde geest.

yin yang402x 1

Terug naar de basis

Terug naar balans en evenwicht. Yin en yang.

Vraag een proefles aan

Ons yogateam

Deskundig en leuke yogatrainers

Tjitske
Tjitske Postma
Yin Yoga, Hatha Yoga, Circuit en Bootcamp instructeur
Sytse Evert
Sytse-Evert Adema
Yin Yoga instructeur
Lutske
Lutske Postma
Yin Yoga en Hatha Yoga instructeur
Joyce
Joyce Adema
Yin Yoga en Pilates instructeur
Jellie
Jellie Herder
Yin Yoga instructeur
Marijke
Marijke de Hoop
Yin Yoga, Hatha Yoga, Pilates, Circuit en Bootcamp instructeur